Logg inn

Søk produkt
Kasse

Peaveys nya gitarrförstärkar serie Valve King, här Micro Head, går en tuff match mot den mer än dubbelt så dyra Mesa TA-15 på FUZZ.se. Peavey klarar sig alldeles förträffligt ljudmässigt och sen är det bara en bonus att Peavey Valveking Microhead är fullladdad med finesser så som ljudkort, att du kan plocka ut högtalarsignalen på linjenivå med miksimulator, tre bands EQ, reverb, samt att den steglöst går från klass A till klass AB. Vilken lunch box vill du ha till jobbet!

Läs mer på http://www.fuzz.se/econtent/3526

 

Läs vad Fuzz Guitar har att berätta om NAMM Show i Los Angeles! Givetvis hittade de många av sina guldkorn i Peaveys monter, som var sprängfylld med nyheter. Följ länken och bli inspirerad!

http://www.fuzz.se/artikel/namm-2014-peavey-minimax-basforstarkartopp

 

Basförstärkaren Peavey MiniMax erbjuder den senaste tekniken i en kompakt och lättviktigt form med en uteffekt på 400 watt. 
Med DDT ”speaker protection” och Peaveys psykoakustiska förbättring vid låga bastoner, som lägger till bas utan att överbelasta högtalarna, erbjuder MiniMax en varierande uppsättning funktioner och det till ett tillgängligt pris. 
Minimax har en 3-bands eq med Punch-, Mid-shift- och Bright-kontroller vilka styr en mängd tonskapande alternativ. Ytterligare en ljudskapande kontroll är MiniMax pre-gain med Transtube gain boost, som lägger till en rörliknande crunch till ljudet.
En inbyggd kromatisk stämapparat möjliggör enkel snabbstämning under spelets gång. Bland anslutningar finns en 1/8" auxingång, en 1/8" hörlursutgång, två 1/4"-utgångar (aktiv och passiv) och in- och utgångar för effektloop.

En helt unik och innovativ gitarr från Washburn. Baserad på Forrest Lee Jr bending system. Med en mekanism på axelbandshållaren så kan du bända H-strängen ett helt tonsteg. Böj bara halsen neråt och du ändrar tonhöjden på H-strängen. Din akustiska gitarr goes steel guitar!

WDFLB26SCE finns även i en version vid namn WDFLB26SCE.
WDFLB26SCE Forrest Lee B-Bend
Washburn
Washburn Forrest Lee Jr Bender WDFLB26SCE
8 740kr
Peavey Valveking Combo 20
Nya Valveking är en förstärkare som kombinerar boutique förstärkarens möjligheter med ett robust chassi för turnébruk. Utöver det så får du den senaste tekniken kombinerad med traditionell rörteknik.
 
Givetvis är det en rörförstärkare bestyckad med 12AX7 och 6L6GC. Varje kanal har separat 3-band EQ (förutom Micro-head), på master delen hittar du Resonance kontrollen från 6505 som gör det möjligt att boosta basen utan att addera mer gain.
 
Med Vari-Class kan du steglöst skifta förstärkaren från klass A/B till vintage klass A. Från fullt spätt och tung hi-gain till snyggt vintage ljud. Du kan ställa watt styrkan på alla förstärkare i tre olika nivåer till exempel kan Valveking MicroHead ställas i 20W,5W eller 1W. Du har digital direkt utgång för inspelning via USB. En direkt utgång som simulerar uppmickning (MSDI) så att du kan "lajna" förstärkaren och stänga av högtalaren. Lampor som indikerar rörens status, nu behöver du inte gå och fundera på om du behöver fräscha rör eller inte.
Peavey ValveKing Micro Head

P3 Guld galan rockade extra hårt i år. Detta tack vare Olof Mörck gitarrist i Amaranthe som backade på Elliphant under hennes framträdande i finalen på guldgalan. Snyggare och tyngre riff kunde det inte bli tackvare Olof Mörck och hans Peavey 6505 stack. Håll utkik efter Olof och Amaranthe under deras kommande turné!